Mijn verhaal

Mijn naam is Carolien Dijkstra.
Ik ben Levenscoach en Kleurcoach, maar bovenal een leraar en een schrijver.
Ik ben een spiritueel mens, ik heb een passie voor kleuren, voel mij verbonden met het sjamanisme en zie mijzelf als een nuchter, positief en aards persoon.

Waar kom ik vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, heb 10 jaar in het gezellige Nijmegen gewoond en woon inmiddels sinds 1989 in het mooie Fryslân.
Ik ben opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker en heb jaren in de beleids- en managementwereld gewerkt. In 2005 heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen. In 2009 heb ik ontslag genomen. Ik geloof in de kracht van keuzes. Het is mijn passie mensen te begeleiden in dit proces. Door te kiezen, zet je een onomkeerbare verandering in je leven in werking. Ik heb inmiddels ruim 13 jaar ervaring als Levenscoach. Mijn ervaring is niet alleen gebaseerd op allerlei opleidingen, maar vooral op praktijkervaring in het coachen en scholen van allerlei cursisten en cliënten en natuurlijk op het leven zelf. Ik heb veel keuzes in mijn leven mogen en moeten maken. Ik heb dierbaren verloren, heb toekomstverwachtingen moeten bijstellen, heb teleurstellingen verwerkt. Ik heb mijn hart en mijn intuïtie gevolgd door uitdagingen aan te gaan en doe dat nog steeds. Ik leer en ontdek nog elke dag en heb plezier in wat ik doe!
Ik werk altijd vanuit respect en compassie.

Waar ga ik naar toe?

Jaren terug gaf ik mijn coachingspraktijk de naam Hilarion. Hilarion was een monnik die leefde in eenvoud. Een wijze leraar en heler, die je helpt je hart, je weg en je waarheid te volgen. Hilarion betekent letterlijk ‘de vrolijke’. Mijn missie is mensen terugbrengen bij hun hartsgevoel.
Mijn levenswaarden zijn eenvoud en puurheid. Na 13 jaar mij vooral gericht te hebben op individuele coaching en drie boeken te hebben geschreven, heb ik besloten mij te gaan richten op het geven van kleinschalige cursussen en workshops. Ik heb op vele vlakken een schat aan kennis die ik graag wil overdragen. Zo is de Hilarion Academy ontstaan.
Inmiddels ben ik onderweg naar een nieuwe manier van leven. Na heel veel mentaal, emotioneel en fysiek loslaten is het nu tijd om ook materieel los te laten. We hopen dan ook in 2019 ons tiny huisje te realiseren op 40m2.

Boeken

In 2008 verscheen mijn eerste boek over het omgaan met ongewenste veranderingen onder de titel
Het wordt anders; omgaan met ongewenste veranderingen. Een boek dat helpt bij rouw- en veranderingsprocessen.

In 2011 is mijn tweede boek verschenen over de negen stappen van de Transformatiecirkel, getiteld Doorbreek de Cirkel! . Een boek dat inzicht geeft in het maken van keuzes en het begrijpen van veranderingsprocessen.

De boeken zijn bij mij te bestellen.

In 2017 is mijn derde boek  verschenen. Deze draagt de titel Herinneren wie je bent en gaat over mijn persoonlijke spirituele reis.