Ontspullen is loslaten

Afstand doen van je spullen is opruimen in je hoofd.
Het geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en een bevrijd gevoel. Wanneer er weer ruimte is in je hoofd, is er ook weer ruimte om bij je hart te komen.

Ontspullen gaat dan ook niet over opruimen of ordenen.
Ontspullen gaat over een nieuwe manier van leven waarbij je anders naar spullen gaat kijken en keuzes gaat maken in wat echt belangrijk voor jou is.
De reden om te ontspullen kan verschillend zijn. De één is op zoek naar rust en overzicht, de ander wil bewust leven met minder en weer een ander gaat kleiner wonen.

Omdat wij bewuster wilde gaan leven en kleiner wilde gaan wonen, begon twee jaar geleden mijn eigen ontspulreis. Ik bleek mensen hiermee te inspireren en dat was mooi om te zien. Het idee voor een nieuwe workshop ontstond. Zelf had ik graag namelijk een aantal dingen van te voren geweten, voordat ik begon met wegdoen. Wie mij kent als Levenscoach weet hoe ik in het leven sta en hoe ik dingen oppak en uitdraag.
Wat zou het mooi zijn wanneer ik mijn kennis op dit punt zou kunnen overdragen. Wat zou het mooi zijn wanneer ik mensen bewust kon maken van wat er in hun hoofd en met hun emoties gebeurd!

Opruimtips zijn als een dieet. Je valt af en voor je het weet zit het er weer aan. Een dieet is een leefwijze. Toen ik mijn eetpatroon vier jaar geleden om gezondheidsredenen veranderde, heb ik op een gegeven moment bewust afscheid genomen van hoe ik vroeger at. Ik bekeek het niet meer vanuit het gemis van al dat lekkers, maar vanuit de herinnering dat ik daar 50 jaar van mijn leven van heb mogen genieten. Zo is het ook met echt ontspullen: een rouwproces, een worsteling met schuldgevoel, het vast willen houden van wat niet meer is.
Ontspullen gaat over de diepere lagen van wie je echt bent.

Bij voldoende belangstelling kan een workshop ook bij jou op lokatie worden verzorgd. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.